Rulada cu mere si scortisoara

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de minute!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 9 mere potrivite
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
  • scortisoara
  • zahar pentru mere

Mod de preparare

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de minute!

Se decojesc merele si se curata de cotoare, se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita, iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara. Dupa ce asezam merele in tava, le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.
Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma. Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri, dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere, cantitatea ideala ar fi doar 12 linguri pentru a nu fi prea dulce. Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma. Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.


Cand rulada cu mere si scortisoara este gata se lasa sa se raceasca, apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate (pentru a avea un aspect mai atragator), iar deasupra ornam cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac cu smantana si nuca

"Retete festive de iarna" De cativa ani, cand pregatesc cozonaci, folosesc reteta cozonacului fara framantare,...

Desert cozonac cu smantana si nuca
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!