Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de minute!
Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de minute!
Se decojesc merele si se curata de cotoare, se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita, iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara. Dupa ce asezam merele in tava, le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.
Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma. Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri, dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere, cantitatea ideala ar fi doar 12 linguri pentru a nu fi prea dulce. Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma. Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.
Cand rulada cu mere si scortisoara este gata se lasa sa se raceasca, apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate (pentru a avea un aspect mai atragator), iar deasupra ornam cu frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii