Scones este o reteta de patiserie usor de preparat, in reteta originala nu se foloseste nicio umplutura, fiecare servind desertul cu gemul sau fructele preferate.
Se pune cuptorul la 250 grade C. Se amesteca faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Se amesteca si margarina, cu virful degetelor. Se adauga laptele sau iaurtul si se framinta aluatul.
Se imparte aluatul in 4 parti. Se aplatizeaza fiecare bucata pe o planseta pudrata cu faina, sub forma de cerc cu diametrul de circa 15 cm. Se pun bucatile de aluat pe o tava unsa cu grasime sau pe o tava cu hirtie pergament. Se cresteaza usor fiecare bucata de aluat in 4 parti (sa se rupa mai usor dupa ce s-au copt) Se coc in mijlocul cuptorului circa 10 minute.
Scones se servesc calde, fiecare ungandu-le cu gemul preferat sau cu fructe proaspete. Sunt o gustare ideala pentru ceaiul de la ora 5.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieVedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...
TzazikiVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii