Scones cu merisoare

Scones este reteta noastra preferata la micul dejun in familie. Aceste mici prajiturele ( painici ) se pregatesc foarte rapid si sunt ideale si ca gustare intre mese. Si daca vreti sa petreceti timpul in bucatarie cu cei mici,sigur vor fi foarte incantati sa va dea o mana de ajutor deoarece se fac foarte usor si este o reteta ce nu necesita prea multa indemanare. Asa ca petreceti timpul liber cu cei mici intr-un mod placut si antrenant.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Scones cu merisoare

Ingrediente

  • 120 gr merisoare
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 140 gr unt( rece )
  • 2 oua mari
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • praf de sare
  • gem de merisoare pentru servire

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200*C. Intr-un castron, punem la inmuiat merisoare in putina apa (lapte sau suc de portocale – suficient cat sa le acopere). Intre timp, cernem faina cu praful de copt si sarea. Este important acest pas pentru o reusita sigura. Intr-un robot de bucatarie, punem amestecul de faina cu untul (taiat cubulete) si mixam atat cat compozitia incepe sa capete aspectul unor frimituri de paine. Se poate face aceasta etapa si manual. Batem ouale si le amestecam cu laptele si merisoarele scurse. Turnam copozitia peste amestecul de faina cu unt si amestecam putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Daca vi se pare ca nu se omogenizeaza bine, mai adaugati 1-3 linguri de lapte. Presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul la o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, taiem cercuri pe care le punem in tava de copt in care am pus o foaie de copt pentru a evita ca prajiturelele sa se lipeasca. Cu o pensula inmuiata in lapte, ungem fiecare cerculet si dam la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute pana cand vor deveni usor cafenii. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Le servim cu gem de merisoare. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide