Sfoglie toscane, pateuri cu urda dulci

Aceasta reteta de pateuri cu urda este foarte usor de facut, iar umplutura poate fi adaptata dupa preferintele voastre culinare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sfoglie toscane, pateuri cu urda dulci

Ingrediente

  • 2 foi aluat frantzuzesc
  • pentru umplutura:
  • urda cu ou
  • zahar si stafide
  • sau cu marmelada sau nutella).

Mod de preparare

Se iau 2 foi de aluat frantzuzesc ( pate feuilletée) se intinde primul, se presara cu zahar tos, se ruleaza strans, se continua cu a 2-a foaie, se lasa putin la rece, se taie segmente de 1,5-2 cm, se intind cu sucitorul, se umplu cu ce vreti( eu am pus urda cu ou , zahar si stafide, ei faceau cu marmelada sau nutella). Se coc la cuptorul 220° cam 15 min-20 min.


Pofta buna! Reteta pateuri cu urda dulci a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori