Aceasta reteta de pateuri cu urda este foarte usor de facut, iar umplutura poate fi adaptata dupa preferintele voastre culinare.
Se iau 2 foi de aluat frantzuzesc ( pate feuilletée) se intinde primul, se presara cu zahar tos, se ruleaza strans, se continua cu a 2-a foaie, se lasa putin la rece, se taie segmente de 1,5-2 cm, se intind cu sucitorul, se umplu cu ce vreti( eu am pus urda cu ou , zahar si stafide, ei faceau cu marmelada sau nutella). Se coc la cuptorul 220° cam 15 min-20 min.
Pofta buna! Reteta pateuri cu urda dulci a fost propusa de stella pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii