Spirale ciocolatoase

Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut. Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Spirale ciocolatoase

Ingrediente

  • ALUAT :
  • 1 ceasca de smantana lichida
  • cam 150 ml ( eu am folosit La Dorna 12%)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 300 gr faina
  • 1 galbenus
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 4 lingurite cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita de unt
  • 1 albus
  • TOPPING:
  • 1 galbenus
  • sirop de agave

Mod de preparare

Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.

Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusul si sarea.

Se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul nu mai este lipicios, ci elastic.

Se unge un bol cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut o ora.

Intre timp m-am apucat de crema. Cacaoa se desface in lapte, apoi se pune la fiert la foc foarte mic. Albusul se bate putin cu telul , apoi se amesteca cu faina si zaharul. Cand laptele aproape a fiert, se adauga si amestecul de ou, faina si zahar. Se mai lasa pe foc circa un minut, amestecand tot timpul cu telul, pana capata consistenta unui pudding. Apoi se ia de pe foc, se amesteca cu untul si romul, si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic.

Dupa o ora, se infaineaza usor blatul de lucru, si din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm.

La mijlocul foii se aseaza crema, apoi marginile laterale se adug la mijloc, sigiland umplutura.

Se mai impatureste odata. Iar patratul obtinut se intinde usor cu sucitorul, atat cat permite aluatul fara sa iasa crema afara.

Dreptunghiul astfel obtinut se ruleaza pe lung. Iar ruloul se taie in trei.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se aseaza rulourile cu taietura in sus, apoi se mai lasa la odihna inca 20 de minute.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Fierbinti, le-am uns cu sirop de agave
Pofta buna!

Reteta Spirale ciocolatoase a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

Alte retete cu cacao gasiti aici:

Pasca cu branza si cacao,

Cuburi cu glazura de cacao si cocos,

Rulada cu nuca de cocos si cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Crenvusti in aluat
Bucataras.RO

Crenvusti in aluat

Usor de facut si foarte buni.

Crenvusti in aluat
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet