Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut. Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusu
Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.
Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusul si sarea.
Se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul nu mai este lipicios, ci elastic.
Se unge un bol cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut o ora.
Intre timp m-am apucat de crema. Cacaoa se desface in lapte, apoi se pune la fiert la foc foarte mic. Albusul se bate putin cu telul , apoi se amesteca cu faina si zaharul. Cand laptele aproape a fiert, se adauga si amestecul de ou, faina si zahar. Se mai lasa pe foc circa un minut, amestecand tot timpul cu telul, pana capata consistenta unui pudding. Apoi se ia de pe foc, se amesteca cu untul si romul, si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic.
Dupa o ora, se infaineaza usor blatul de lucru, si din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm.
La mijlocul foii se aseaza crema, apoi marginile laterale se adug la mijloc, sigiland umplutura.
Se mai impatureste odata. Iar patratul obtinut se intinde usor cu sucitorul, atat cat permite aluatul fara sa iasa crema afara.
Dreptunghiul astfel obtinut se ruleaza pe lung. Iar ruloul se taie in trei.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se aseaza rulourile cu taietura in sus, apoi se mai lasa la odihna inca 20 de minute.
Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Fierbinti, le-am uns cu sirop de agave
Pofta buna!
Reteta Spirale ciocolatoase a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete cu cacao gasiti aici:
Pasca cu branza si cacao,
Cuburi cu glazura de cacao si cocos,
Rulada cu nuca de cocos si cacao
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii