- se face maia din drojdie, cateva linguri din cantitatea de lapte, 1 lingura din cantitatea de zahar. Se face un crater si se rastoarna in centrul fa
- se face maia din drojdie, cateva linguri din cantitatea de lapte, 1 lingura din cantitatea de zahar. Se face un crater si se rastoarna in centrul fainii, iar dupa ce se bulbuca maiaua adaugam si restul ingredientelor
- se omogenizeaza toate cu o lingura de lemn
- incepem sa framantam , daca mai e cazul se mai adauga faina ( foarte putina)
- eventual faceti ca mine si framantati pe masa, e mult mai lejer decat in castron
- am pus aluatul din nou in castron si l-am bagat la dospit la loc ferit de curenti
- tahinul se rastoarna intr-un castron impreuna cu zaharul
- se amesteca cu o lingura, se da deoparte
- cautam aluatul din priviri, si-l gasim aproape dublat
- il impartim in 12 bucati egale
- fiecare bila de aluat o luam separat, o tavalim prin faina
- o intindem cu facaletul , si punem peste ea cam 2 linguri din crema de susan
- rulam si strangulam prin rasucire capetele ruloului
- procedam si cu celelalte la fel
- luam apoi fiecare carnat si-l incolacim
- le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt
- le-am uns cu 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte si am presarat deasupra susan ( l-am prajit putin in tigaie)
- le-am mai lasat cam 15-20 de min pe masa , apoi le-am bagat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.
Pofta buna!
Reteta Spirale cu tahin a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Cornuri umplute,
Spirale ciocolatoase,
Croisante cu ciocolata si crema patisera
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii