Strudel cu branza

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 300 gr faina
  • 230 gr unt
  • 3 ml otet
  • 1 lingurita rasa de saee
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 20 gr gris
  • 10 gr coaja de lamaie rasa
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori. Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele

mentionate. Din aluat se intind foi, pe care se aseaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm si se coc la temperatura ridicata, la

inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu piersici

Amandine cu crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori