Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece t
Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori. Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele
mentionate. Din aluat se intind foi, pe care se aseaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm si se coc la temperatura ridicata, la
inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu piersici
Amandine cu crema de ciocolata
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii