Strudel cu branza

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 300 gr faina
  • 230 gr unt
  • 3 ml otet
  • 1 lingurita rasa de saee
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 20 gr gris
  • 10 gr coaja de lamaie rasa
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori. Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele

mentionate. Din aluat se intind foi, pe care se aseaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm si se coc la temperatura ridicata, la

inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu piersici

Amandine cu crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos