Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presar
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presarata cu faina. Fructele se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce 5-10 minute. Foaia se stropeste cu 25 ml ulei. Pe jumatate din suprafata se pun fructele de padure, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se unge si suprafata ruloului cu ulei si se coace la cuptor, la temperatura moderata.
Se serveste cald sau rece, pudrat cu zahar pudra.
Alte retete culinare:
Papanasi
Placinta cu mere
Cornulete cu rahat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii