Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic (nu direct pe flacara) si se calesc. Cand se racesc, se adauga miere (80 g) si o lingurita cu scortisoara macinata. Se macina 80 g nuci, jumatate se adauga la mere, cealalta jumatate se presara pe foile suprapuse si unse. Se unge umplutura in mod uniform pe foi, se ruleaza, se da la cuptor. Se folosesc mere acrisoare, iarna sunt bune si merele ionatane cu cativa stropi de zeama de lamaie.
Alte reteta placinta recomandate
Placinta cu mere
Foietaj
Aluat clatite
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii