Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic (nu direct pe flacara) si se calesc. Cand se racesc, se adauga miere (80 g) si o lingurita cu scortisoara macinata. Se macina 80 g nuci, jumatate se adauga la mere, cealalta jumatate se presara pe foile suprapuse si unse. Se unge umplutura in mod uniform pe foi, se ruleaza, se da la cuptor. Se folosesc mere acrisoare, iarna sunt bune si merele ionatane cu cativa stropi de zeama de lamaie.
Alte reteta placinta recomandate
Placinta cu mere
Foietaj
Aluat clatite
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii