Strudel cu rubarba si sos de cocos

Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 320 gr foietaj (colturile sa fie intacte)
  • 300 gr de rubarba
  • o jumatate de lamaie
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita de unt
  • 50 gr alune maruntite
  • faina si zahar pudra pentru presarare
  • foi de menta pentru ornare. Pentru sos: o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 150 ml lapte de cocos (disponibil in comert)
  • 20 gr zahar
  • 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar, se taie cubulete si se amesteca bine cu lamaia stoarsa si cu zahar.

Aceasta se imparte egal si se pune pe foietaje dar se lasa deasupra o margine de cca 2 cm fara umplutura. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foietajul si capetele se inchid cu ajutorul degetelor inmuiate in apa. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun foietajele intr-o tava mare astfel incat partea pe unde au fost umplute sa fie in jos. Se ung cu unt topit. Se acopera cu foaie de copt si se gaureste in cateva locuri. Se pune pe gratarul din mijloc al cuptorului si se lasa cca 30- 40 de minute dar se unge intre timp cu unt. Pentru sos se stoarce lamaia si se amesteca intr-un bol impreuna cu amidonul. Se combina si cu restul ingredientelor se fierb pana se ingroasa compozitia. Apoi se raceste.
La servire, strudelul se presara cu zahar vanilat si se serveste cu sos cald sau rece, se orneaza cu foi de menta (in loc de sos de cocos se poate servi cu crema din budinca sau inghetata de vanilie).

Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Placinta cu mere

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
3
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Placinta ciobanului
Bucataras.RO

Placinta ciobanului

Am vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din...

Placinta ciobanului
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread