Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar,
Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar, se taie cubulete si se amesteca bine cu lamaia stoarsa si cu zahar.
Aceasta se imparte egal si se pune pe foietaje dar se lasa deasupra o margine de cca 2 cm fara umplutura. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foietajul si capetele se inchid cu ajutorul degetelor inmuiate in apa. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun foietajele intr-o tava mare astfel incat partea pe unde au fost umplute sa fie in jos. Se ung cu unt topit. Se acopera cu foaie de copt si se gaureste in cateva locuri. Se pune pe gratarul din mijloc al cuptorului si se lasa cca 30- 40 de minute dar se unge intre timp cu unt. Pentru sos se stoarce lamaia si se amesteca intr-un bol impreuna cu amidonul. Se combina si cu restul ingredientelor se fierb pana se ingroasa compozitia. Apoi se raceste.
La servire, strudelul se presara cu zahar vanilat si se serveste cu sos cald sau rece, se orneaza cu foi de menta (in loc de sos de cocos se poate servi cu crema din budinca sau inghetata de vanilie).
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Placinta cu mere
Prajitura cu capsuni
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAm vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din...
Placinta ciobanului
Comentarii