Strudele cu mere

Pentru ca am cules mere la tara, saptamana trecuta, dar si pentru ca mi-a ramas aluat de la pizza de ieri, am pregatit astazi niste strudele cu mere delicioase. Mi-a placut mult culoarea trandafirie pe care au capatat-o merele dupa ce le-am calit.

Portii
16
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Strudele cu mere

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie (25 g),
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 lingurita sare;
  • pentru umplutura:
  • 5 mere;
  • 3 linguri zahar;
  • Un varf lingurita scortisoara;
  • In plus:
  • Pesmet;
  • Un ou batut bine.

Mod de preparare

Eu am avut aluat ramas de la pizza. Insa il puteti pregati astfel: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit. Se dau merele prin razatoare si se calesc intr-o craticioara, cu putin zahar, iar dupa ce se dau de pe foc, se adauga un praf de scortisoara. Eu nu calesc foarte mult pentru ca nu imi plac foarte moi, insa fiecare le pregateste dupa gust. Se mai framanta putin aluatul, care intre timp a crescut si a devenit foarte pufos. Se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in dreptunghiuri, se presara cu pesmet pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se impaturesc si se asaza in tava pe foaie de copt. Se ung cu oul batut bine. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute (fiecare tava). Sfat! Acest tip de aluat se poate lasa si la temperatura camerei ca sa dospeasca, dar si la frigider creste frumos. Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri. Timp: aprox 1h 10min. Portii: 16 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/strudele-cu-mere.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Coronita aperitiv cu carne si legume
1
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
2
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
3
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
4
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Bucataras.RO

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

  Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate...

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia