Strudele cu mere

Pentru ca am cules mere la tara, saptamana trecuta, dar si pentru ca mi-a ramas aluat de la pizza de ieri, am pregatit astazi niste strudele cu mere delicioase. Mi-a placut mult culoarea trandafirie pe care au capatat-o merele dupa ce le-am calit.

Portii
16
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Strudele cu mere

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie (25 g),
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 lingurita sare;
  • pentru umplutura:
  • 5 mere;
  • 3 linguri zahar;
  • Un varf lingurita scortisoara;
  • In plus:
  • Pesmet;
  • Un ou batut bine.

Mod de preparare

Eu am avut aluat ramas de la pizza. Insa il puteti pregati astfel: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit. Se dau merele prin razatoare si se calesc intr-o craticioara, cu putin zahar, iar dupa ce se dau de pe foc, se adauga un praf de scortisoara. Eu nu calesc foarte mult pentru ca nu imi plac foarte moi, insa fiecare le pregateste dupa gust. Se mai framanta putin aluatul, care intre timp a crescut si a devenit foarte pufos. Se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in dreptunghiuri, se presara cu pesmet pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se impaturesc si se asaza in tava pe foaie de copt. Se ung cu oul batut bine. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute (fiecare tava). Sfat! Acest tip de aluat se poate lasa si la temperatura camerei ca sa dospeasca, dar si la frigider creste frumos. Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri. Timp: aprox 1h 10min. Portii: 16 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/strudele-cu-mere.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta