Tort cu ciocolata si vin

Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de zahar, ciocolata, unt, vin rosu, faina, praf de copt si oua.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si vin

Ingrediente

  • 300 gr de zahar
  • 70 gr de ciocolata fondenta sau cacao
  • 200 gr de unt
  • 1 pahar de plastic de vin rosu (170 gr)
  • 150 gr faina 00
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 ouà

Mod de preparare

Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort amesteci manual untul la temperatura camerei cu cacao,zaharul pana devine o crema spumoasa dupa care adaugi vinul putin cate putin.Toata compozitia o pui intr-o craticiora pe foc(la foc mic) pana se dizolva complet untul dar nu trebuie sa fiarba.Iti opresti separat un pahar din aceasta compozitie.
Restul,dupa ce s-a mai racit se incorporeaza cu ouale unul cate unul amestecand cu telul.Adaugi faina cernuta cu praful de copt.Compozitia se pune intr-o forma de tort(asa cum am facut eu)sau intr-o tortiera in forma de inima(cu diametrul de 26cm).
Se coace la cuptorul incalzit la 170°C timp de 35'.In primele 20 min nu se deschide cuptorul pentru ca se lasa compozitia.
Dupa ce se raceste se toarna deasupra paharul de crema pus deoparte din timp.
Este o reteta usoara care va lasa invitatii cu gura cascata pentru ca secretul din reteta este vinul..
Sfatuiesc ca toate ingredientele sa fie scoase din timp iar faina sa fie cernuta impreuna cu praful de copt.
Dupa placere pe deasupra se poate face o crema de ciocolata alba care va da contrastul acela minunat(eu nu am vrut sa fac)
Pofta buna si incercati reteta mea!!!


Tortul cu ciocolata si vin se poate servi alaturi de o lingura de frisca amestecata cu biscuiti pisati sau migdale pisate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Friganele
Bucataras.RO

Friganele

Azi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)

Friganele
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide