Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de zahar, ciocolata, unt, vin rosu, faina, praf de copt si oua.
Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort amesteci manual untul la temperatura camerei cu cacao,zaharul pana devine o crema spumoasa dupa care adaugi vinul putin cate putin.Toata compozitia o pui intr-o craticiora pe foc(la foc mic) pana se dizolva complet untul dar nu trebuie sa fiarba.Iti opresti separat un pahar din aceasta compozitie.
Restul,dupa ce s-a mai racit se incorporeaza cu ouale unul cate unul amestecand cu telul.Adaugi faina cernuta cu praful de copt.Compozitia se pune intr-o forma de tort(asa cum am facut eu)sau intr-o tortiera in forma de inima(cu diametrul de 26cm).
Se coace la cuptorul incalzit la 170°C timp de 35'.In primele 20 min nu se deschide cuptorul pentru ca se lasa compozitia.
Dupa ce se raceste se toarna deasupra paharul de crema pus deoparte din timp.
Este o reteta usoara care va lasa invitatii cu gura cascata pentru ca secretul din reteta este vinul..
Sfatuiesc ca toate ingredientele sa fie scoase din timp iar faina sa fie cernuta impreuna cu praful de copt.
Dupa placere pe deasupra se poate face o crema de ciocolata alba care va da contrastul acela minunat(eu nu am vrut sa fac)
Pofta buna si incercati reteta mea!!!
Tortul cu ciocolata si vin se poate servi alaturi de o lingura de frisca amestecata cu biscuiti pisati sau migdale pisate.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii