Trigoane

Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • apa
  • Pentru umplutura:
  • 200-300 gr miez de nuca
  • 60 gr zahar
  • 1 albus de ou
  • 1-2 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 300 gr zzahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu latura de 8 cm. Se pun pe fiecare cam 40 gr umplutura de miez de nuca pisata, amestecata cu albusul batut cu zaharul, coaja de lamaie, zahar vanilat sau scortisoara. Se rasfrange la unul din colturi aluatul, se impatura peste cel opus si se strang usor marginile trigonului format. Se pun trigoanele intr-oo tava si se coc in cuptorul incins maxim 10-12 minute.


Dupa ce sunt gata si s-au racit, se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar cu apa si rom. Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Cornulete cu rahat Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci