Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu
Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu latura de 8 cm. Se pun pe fiecare cam 40 gr umplutura de miez de nuca pisata, amestecata cu albusul batut cu zaharul, coaja de lamaie, zahar vanilat sau scortisoara. Se rasfrange la unul din colturi aluatul, se impatura peste cel opus si se strang usor marginile trigonului format. Se pun trigoanele intr-oo tava si se coc in cuptorul incins maxim 10-12 minute.
Dupa ce sunt gata si s-au racit, se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar cu apa si rom. Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Cornulete cu rahat Prajitura televizor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii