Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu
Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu latura de 8 cm. Se pun pe fiecare cam 40 gr umplutura de miez de nuca pisata, amestecata cu albusul batut cu zaharul, coaja de lamaie, zahar vanilat sau scortisoara. Se rasfrange la unul din colturi aluatul, se impatura peste cel opus si se strang usor marginile trigonului format. Se pun trigoanele intr-oo tava si se coc in cuptorul incins maxim 10-12 minute.
Dupa ce sunt gata si s-au racit, se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar cu apa si rom. Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Cornulete cu rahat Prajitura televizor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii