Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe planseta pana cand se inc
Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare.
Framantati aluatul pe planseta pana cand se incorporeaza toata faina, apoi lasati-l sa se odihneasca 30 de minute.
Se imparte aluatul in jumatati si se intinde doua
foi groase de cate 1 cm.
Puneti una dintre foi pe fundul tavii de copt, intepati-o cu furculita in cateva locuri si dati-o la cuptor pana cand aceasta capata o culoare placuta, usor aramie-albicioasa.
Scoateti tava din cuptor, si asezati umplutura pregatita din ciupercile calite in putin unt, acoperiti-o cu a doua foaie, ungeti-o cu albusurile batute spuma tare si dati din nou tava la cuptor pana cand preparatul se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Aduceti preparatul la masa fierbinte, decorat cu patrunjel verde.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii