Biscuitii sarati cu aluat de branza de vaci sunt un aperitiv usor de facut si apreciat de cei dragi si/sau musafiri.
Intai de toate branza se faramiteaza si se amesteca cu untul tinut la temperatura camerei. Daca branza de vaci nu este foarte sarata se adauga o lingura de sare, se amesteca bine, apoi se framanta cu faina aproximativ 8 minute. Se lasa la caldura si se pregateste imediat ce incepe sa-si mareasca volumul. Aluatul obtinut se intinde pe o planseta cu sucitorul, apoi se asaza in tava unsa cu ulei (eu am folosit si o foaie pt copt) si se portioneza in patratele. Eu am incercat sa portionez patratelele direct pe planseta si apoi sa le mut in tava, ceea ce mi s-a parut mai ok, pt ca atunci cand tai in tava risti sa se lipeasca biscuitii intre ei cand se coc. Cu o pensula se unge suprafata cu ou si se presara sare. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devin aurii.
Biscuitii trebuie intorsi, astfel incat ambele parti sa se rumeneasca uniform.
Acesti biscuiti merg de minune cu vin sau bere.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii