Aluatul Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu
Aluatul
Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.
Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.
E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.
Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)
Umplutura
Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,
apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.
A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.
Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!
Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza: Branzoaice

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii