Aluatul Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu
Aluatul
Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.
Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.
E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.
Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)
Umplutura
Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,
apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.
A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.
Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!
Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza: Branzoaice
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii