Aluatul Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu
Aluatul
Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.
Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.
E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.
Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)
Umplutura
Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,
apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.
A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.
Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!
Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza: Branzoaice
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii