Chifle cu susan

Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Chifle cu susan

Ingrediente

  • maia: 26gr. drojdie proaspata
  • 4linguri cu faina si 100ml de apa. 300gr faina
  • 200ml apa calduta 30gr. zahar
  • 35gr de unt
  • 9gr sare
  • 400gr faina si apa 100-200ml. lapte
  • seminte de nigella

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa calduta, se omogenizeaza/framanta/mixeaza. Se lasa la dospit exact o ora. Se pun 30gr. zahar, 35gr de unt si 9gr sare: si 400gr faina si apa 100-200ml cat cere, posibil si mai mul (va orientati; eu atat am pus, probabil ca depinde si de faina, atat cat sa nu mai fie lipicios si sa-l puteti modela cum vreti) Mixati/framantati(eu am folosit doar mixerul) aluatul il intindetisi portionati: Modelati chiflelele acoperiti si le lasati sa creasca frumos. Dupa o ora, le mai modelati o data tot ca in filmuletz si le mai lasati vreo 35 de minute, maxim 40. Cuptorul preincalzit la 180C(in cuptor, un vas cu apa, sa nu-l uitati!) si gata, le ungeti cu lapte si apoi presarati susan si seminte de nigella(eu nu pe toate am pus), shi direct la cuptor cu ele pana se rumenesc frumos; eu le-am lasat vreo 40 de minute.


Pofta buna! Reteta Chifle cu susan a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro Alte retete similare gasiti aici: Covrigi cu cascaval, Muffins (briose) cu branza si cascaval, Cornulete cu sunca si cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

retete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide