Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa
Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa calduta, se omogenizeaza/framanta/mixeaza. Se lasa la dospit exact o ora. Se pun 30gr. zahar, 35gr de unt si 9gr sare: si 400gr faina si apa 100-200ml cat cere, posibil si mai mul (va orientati; eu atat am pus, probabil ca depinde si de faina, atat cat sa nu mai fie lipicios si sa-l puteti modela cum vreti) Mixati/framantati(eu am folosit doar mixerul) aluatul il intindetisi portionati: Modelati chiflelele acoperiti si le lasati sa creasca frumos. Dupa o ora, le mai modelati o data tot ca in filmuletz si le mai lasati vreo 35 de minute, maxim 40. Cuptorul preincalzit la 180C(in cuptor, un vas cu apa, sa nu-l uitati!) si gata, le ungeti cu lapte si apoi presarati susan si seminte de nigella(eu nu pe toate am pus), shi direct la cuptor cu ele pana se rumenesc frumos; eu le-am lasat vreo 40 de minute.
Pofta buna! Reteta Chifle cu susan a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro Alte retete similare gasiti aici: Covrigi cu cascaval, Muffins (briose) cu branza si cascaval, Cornulete cu sunca si cascaval
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzretete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Comentarii