Cornulete cu sunca si branza afumata

Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar. Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca. Se aduga oul, uleiul, sarea si re

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu sunca si branza afumata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 20-25 g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 150 ml lapte(aprox.)
  • 1 ou
  • putin zahar
  • sare dupa gust- eu am pus o lingurita
  • 1 ou batut
  • amestecat cu ceva apa
  • pentru uns cornuletele
  • umplutura: sunca
  • branza afumata

Mod de preparare

Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.

Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca.

Se aduga oul, uleiul, sarea si restul de lapte si am dat drumul la robot (bine inteles ca se paote framanta si cu mana).

Am lasat vreo jumatate de ora la crescut (poate chiar ceva mai putin).

Am impartit aluatul in 3. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul.

Am taiat foaia ca si in imagine alaturata. Am pus sunca peste. In a 2- a tava am umplut cornuletele cu branza afumata cu bucatele de sunca inauntru. Am rolat cornuletul.

Se aseaza in tava si se ung (cu pensula) cu ou batut cu putina apa.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc , dupa plac!
Sunt bune si calde si reci. Daca nu se consuma intr-o zi/doua, se pot pastra in punga (dupa ce se racesc), pentru a ramane moi.

Nu se intaresc nici asa, dar o alta consistenta mai crocanta.

Pofta buna!

Reteta Cornulete cu sunca si branza afumata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu sunca: Rulada cu sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide