Coroana Pascala

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut. Deasupra presarati cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 200ml ulei(unt)
  • 60 g drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuci macinate
  • 4 linguri susan
  • 4 linguri mac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut.

Deasupra presarati cu putina faina si lasati la caldura pana cand isi mareste volumul de 2 -3 ori.

Separati albusurile de galbenusuri. Presarati albenusurile cu sare fina si lasati-le in repaus 10 minute, pentru a obtine o culoare galbena mai intensa.

Adaugati zaharul si vanilia si bateti-le pana cand obtineti o compozitie mai albicioasa iar zaharul se dizolva. Adaugati si esenta de rom si coaja rasa de lamaie. intr-un castron mai mare se amesteca maiaua cu oul si cu faina.

Framantarea manuala a aluatului dureaza intre 40-60 de minute. In acest timp, adaugati treptat laptele cald ramas si uleiul sau untul topit, dupa cum cere reteta. Aluatul

este gata cand este omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului.

Lasati aluatul la dospit, in loc cald.

Impartiti aluatul in 6 bucati egale. Adaugati in doua bucati susan amestecat cu nuca, si in alte doua bucati mac.

Lasati aluatul la crescut.

Dupa o jumatate de ora faceti din fiecare bucata de aluat cate un sul egal ca dimensiune.

Impletiti cate trei suluri: unul simplu, unul cu mac si unul cu nuca si susan.

Uniti= capetele colacului impletit si obtineti astfel o coroana rotunda

Lasati-o 15 minute la crescut in tava, ungeti-o deasupra cu ou batut. Coaceti coroana la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezati-o pe un platou si in mijlocul ei puneti oua vopsite de Paste.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :

Friptura de miel coroana

Cozonac

Pasca cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori