Coroana Pascala

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut. Deasupra presarati cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 200ml ulei(unt)
  • 60 g drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuci macinate
  • 4 linguri susan
  • 4 linguri mac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut.

Deasupra presarati cu putina faina si lasati la caldura pana cand isi mareste volumul de 2 -3 ori.

Separati albusurile de galbenusuri. Presarati albenusurile cu sare fina si lasati-le in repaus 10 minute, pentru a obtine o culoare galbena mai intensa.

Adaugati zaharul si vanilia si bateti-le pana cand obtineti o compozitie mai albicioasa iar zaharul se dizolva. Adaugati si esenta de rom si coaja rasa de lamaie. intr-un castron mai mare se amesteca maiaua cu oul si cu faina.

Framantarea manuala a aluatului dureaza intre 40-60 de minute. In acest timp, adaugati treptat laptele cald ramas si uleiul sau untul topit, dupa cum cere reteta. Aluatul

este gata cand este omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului.

Lasati aluatul la dospit, in loc cald.

Impartiti aluatul in 6 bucati egale. Adaugati in doua bucati susan amestecat cu nuca, si in alte doua bucati mac.

Lasati aluatul la crescut.

Dupa o jumatate de ora faceti din fiecare bucata de aluat cate un sul egal ca dimensiune.

Impletiti cate trei suluri: unul simplu, unul cu mac si unul cu nuca si susan.

Uniti= capetele colacului impletit si obtineti astfel o coroana rotunda

Lasati-o 15 minute la crescut in tava, ungeti-o deasupra cu ou batut. Coaceti coroana la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezati-o pe un platou si in mijlocul ei puneti oua vopsite de Paste.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :

Friptura de miel coroana

Cozonac

Pasca cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide