Covrigei cu chimen si cascaval

Pentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Covrigei cu chimen si cascaval

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat:
  • 1 kg faina alba de grau
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g untura de porc
  • 1 lingurita de drojdie proaspata
  • sare dupa gust
  • 1 cutie smantana mica (170 g cu 20% grasime)
  • 2-3 lingurite chimen.
  • Pentru uns covrigeii:
  • 2 oua
  • cascaval uscat si razuit.

Mod de preparare

Pentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora. Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati ( impartim aluatul sa lucram mai usor). Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat. Eu am intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina. Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor. Cascavalul pe care il folositi la sos e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei. Eu am framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Cornulete de post
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia