Covrigei sarati

Ce poate fi mai bun decat un castron de covrigei sarati alaturi de o bere rece? Un castron de covrigei sarati facuti in casa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie de bere
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare fina.
  • Pentru stropit:
  • 20 g faina
  • 250 ml lapte sau apa
  • o lingura rasa de sare.

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 100 ml lapte, se amesteca cu cca 130 g faina si se lasa sa creasca 15 min. Dupa aceea se adauga restul de lapte, untul topit si sarea si se amesteca. La urma se pune faina care a mai ramas se framanta cu mana 7-8 min apoi se lasa sa creasca 15 min. Se ia din aluat cate o bucata si, pe foaia de silicon, presarata cu putina faina, se modeleaza un rulou cu diametrul de 2 cm apoi se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucatica se formeaza un sul subtire de cca 20 cm lungime capetele acestuia se petrec, unul peste altul in forma de X, la o distanta de 3 cm de la terminarea lor, apoi capetele se indeparteaza unul de altul ca un V se ridica bucla formata si se rastoarna peste varful capetelor obtinand-se astfel o forma de covrigi cu trei despartituri. Covrigeii se aseaza direct in tava, la distanta de 1 cm unul de altul deoarece nu cresc prea mult. Pentru stropit; faina si sarea se freaca cu laptele sau cu apa rece, adaugate cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase se amesteca pe foc pana cand fierb 2-3 clocote ca sa se lege si apoi se lasa sa se raceasca. Covrigeii se coc la foc mediu cca 20 min, in cuptorul incalzit dinainte, dupa 15 min. Cand sunt gata imediat ce se scot din cuptor, covrigeii se stropesc cu pensia inmuiata in compozitia rece, tava se tine inca 1-2 min in cuptor, apoi covrigeii se scot din tava si se lasa sa se usuce.


Covrigeii se pot pastra mult timp in punga de hartie sau in cutie de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori