Erbazzone (placinta italiana cu branza si spanac)

Erbazzone este o placinta italiana, servita pe post de gustare, foarte delicioasa ce are ca ingrediente de baza branza, spanac si parmezan. Este o reteta de placinta delicioasa!

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Erbazzone (placinta italiana cu branza si spanac)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 1 varf de sare
  • 5lg untura
  • 3lg ulei de masline
  • 10lg apa rece
  • pentru umplutura:
  • 85g pancetta
  • 3 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe mari (toocate)
  • 2lg ulei de masline
  • 200g spanac
  • 150g parmezan
  • 2 oua
  •  

Mod de preparare

Amesteca faina cu sarea intr-un bol, fa o gaura in mijloc si adauga untura si uleiul de masline. Amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 7 linguri de apa si amesteca cu o furculita pana cand incepe sa formeze bule de aer, daca ti se pare ca e prea uscat mai poti adauga apa. Formeaza o bila mare de aluat, bag-o intr-o punga si las-o la frigider pentru 30 de minute. Vei forma doua foi de placinta din acest aluat, una pentru baza si alta cu care sa acoperi.

Opareste frunzele de spanac dupa care lasa-le sa se scurga de apa si toaca-le marunt.

Incalzeste pancetta impreuna cu 2 linguri de ulei de masline la foc mediu pentru 5 minute, adauga ceapa si usturoiul (maruntite) si mai lasa pana cand se inmoaie. Ia capacul de pe oala daca ai pus unul, da focul la mare si rumeneste pentru 2 minute pana cand capata o culoare aurie.

Da din nou focul la mediu, adauga spanacul si mai gateste pentru 5 minute, dupa care lasa sa se raceasca. Adauga parmeznaul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Aseaza prima foaie din aluat intr-o tava tapetata cu untura si faina lasandu-o o bordura de 2cm. Adauga umplutura in mijloc. Umezeste marginile aluatului si lipeste cea de-a doua foaie de aluat.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade si coace placinta cu spanac si branza pentru 20 de minute.

Intre timp soteaza usturoiul intr-o oala cu grasime topita cu care vei unge placinta, cu 2 minute inainte de a o scoate de la cuptor, astfel devenind lucioasa si crocanta.

 

 

 


Placinta italiana cu branza si spanac se poate face in forma de dreptunghi sau forma rotunda de tarta. Se serveste taiata in bucati, dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita