Erbazzone este o placinta italiana, servita pe post de gustare, foarte delicioasa ce are ca ingrediente de baza branza, spanac si parmezan. Este o reteta de placinta delicioasa!
Amesteca faina cu sarea intr-un bol, fa o gaura in mijloc si adauga untura si uleiul de masline. Amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 7 linguri de apa si amesteca cu o furculita pana cand incepe sa formeze bule de aer, daca ti se pare ca e prea uscat mai poti adauga apa. Formeaza o bila mare de aluat, bag-o intr-o punga si las-o la frigider pentru 30 de minute. Vei forma doua foi de placinta din acest aluat, una pentru baza si alta cu care sa acoperi.
Opareste frunzele de spanac dupa care lasa-le sa se scurga de apa si toaca-le marunt.
Incalzeste pancetta impreuna cu 2 linguri de ulei de masline la foc mediu pentru 5 minute, adauga ceapa si usturoiul (maruntite) si mai lasa pana cand se inmoaie. Ia capacul de pe oala daca ai pus unul, da focul la mare si rumeneste pentru 2 minute pana cand capata o culoare aurie.
Da din nou focul la mediu, adauga spanacul si mai gateste pentru 5 minute, dupa care lasa sa se raceasca. Adauga parmeznaul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Aseaza prima foaie din aluat intr-o tava tapetata cu untura si faina lasandu-o o bordura de 2cm. Adauga umplutura in mijloc. Umezeste marginile aluatului si lipeste cea de-a doua foaie de aluat.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade si coace placinta cu spanac si branza pentru 20 de minute.
Intre timp soteaza usturoiul intr-o oala cu grasime topita cu care vei unge placinta, cu 2 minute inainte de a o scoate de la cuptor, astfel devenind lucioasa si crocanta.
Placinta italiana cu branza si spanac se poate face in forma de dreptunghi sau forma rotunda de tarta. Se serveste taiata in bucati, dupa ce se raceste.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii