Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa
Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa 1 cm. Asezati jumatate din foaie intr-o tava de marime medie spre mare, pe care ati presarat-o cu faina, cealalta jumatate atarnand peste marginea tavii. Stropiti jumatatea din tava cu vreo 3 linguri bune de ulei de masline extravirgin cu care sa ungeti bine aluatul, adaugati branzeturile, rucola si maghiranul, pentru ca apoi sa asezonati putin. Presati cu degetele umplutura peste aluat. Pliati deasupra jumatatea care atarna peste marginea tavii si apasati-o de jur-imprejurul primei foi, pentru a lipi intre ele marginile. Eu indes marginite foii de deasupra sub cele ale foii aflate dedesubt, ca sa se potriveasca mai bine in tava. In final, ungeti aluatul pe deasupra cu putin ulei de masline si, daca doriti, presarati cateva ierburi proaspete, precum salvia sau cimbrul. Lasati aluatul din tava sa creasca si, cand si-a dublat volumul, coaceti timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor. Lasati painea 25 de minute sa se raceasca, inainte de a o manca.
Aceasta e o paine fantastica, ce poate fi taiata in bucati, invelita in hartie pergament sau folie de staniol si tinuta in congelator pentru a fi reincalzita cand aveti pofta de o gustare la miezul noptii.
Alte retete recomandate:
Aluat frantuzesc
Placinta cu dovleac
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii