Focaccia cu branza si rucola

Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • ulei de masline extravirgin
  • 170 g branza parmezan
  • rasa
  • 200 g branza Fontina
  • cheddar sau o alta branza care se topeste bine
  • rasa
  • 140 g branza gorgonzola dulce
  • sfaramata
  • 2 maini mari de frunze de rucola
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • frunze proaspete de salvie sau cimbru

Mod de preparare

Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa 1 cm. Asezati jumatate din foaie intr-o tava de marime medie spre mare, pe care ati presarat-o cu faina, cealalta jumatate atarnand peste marginea tavii. Stropiti jumatatea din tava cu vreo 3 linguri bune de ulei de masline extravirgin cu care sa ungeti bine aluatul, adaugati branzeturile, rucola si maghiranul, pentru ca apoi sa asezonati putin. Presati cu degetele umplutura peste aluat. Pliati deasupra jumatatea care atarna peste marginea tavii si apasati-o de jur-imprejurul primei foi, pentru a lipi intre ele marginile. Eu indes marginite foii de deasupra sub cele ale foii aflate dedesubt, ca sa se potriveasca mai bine in tava. In final, ungeti aluatul pe deasupra cu putin ulei de masline si, daca doriti, presarati cateva ierburi proaspete, precum salvia sau cimbrul. Lasati aluatul din tava sa creasca si, cand si-a dublat volumul, coaceti timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor. Lasati painea 25 de minute sa se raceasca, inainte de a o manca.
Aceasta e o paine fantastica, ce poate fi taiata in bucati, invelita in hartie pergament sau folie de staniol si tinuta in congelator pentru a fi reincalzita cand aveti pofta de o gustare la miezul noptii.

Alte retete recomandate:

Aluat frantuzesc

Placinta cu dovleac

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Reteta de pipote picante, cu paste
Bucataras.RO

Reteta de pipote picante, cu paste

Îmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și...

Reteta de pipote picante, cu paste
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!