Focaccia cu branza si rucola

Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • ulei de masline extravirgin
  • 170 g branza parmezan
  • rasa
  • 200 g branza Fontina
  • cheddar sau o alta branza care se topeste bine
  • rasa
  • 140 g branza gorgonzola dulce
  • sfaramata
  • 2 maini mari de frunze de rucola
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • frunze proaspete de salvie sau cimbru

Mod de preparare

Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa 1 cm. Asezati jumatate din foaie intr-o tava de marime medie spre mare, pe care ati presarat-o cu faina, cealalta jumatate atarnand peste marginea tavii. Stropiti jumatatea din tava cu vreo 3 linguri bune de ulei de masline extravirgin cu care sa ungeti bine aluatul, adaugati branzeturile, rucola si maghiranul, pentru ca apoi sa asezonati putin. Presati cu degetele umplutura peste aluat. Pliati deasupra jumatatea care atarna peste marginea tavii si apasati-o de jur-imprejurul primei foi, pentru a lipi intre ele marginile. Eu indes marginite foii de deasupra sub cele ale foii aflate dedesubt, ca sa se potriveasca mai bine in tava. In final, ungeti aluatul pe deasupra cu putin ulei de masline si, daca doriti, presarati cateva ierburi proaspete, precum salvia sau cimbrul. Lasati aluatul din tava sa creasca si, cand si-a dublat volumul, coaceti timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor. Lasati painea 25 de minute sa se raceasca, inainte de a o manca.
Aceasta e o paine fantastica, ce poate fi taiata in bucati, invelita in hartie pergament sau folie de staniol si tinuta in congelator pentru a fi reincalzita cand aveti pofta de o gustare la miezul noptii.

Alte retete recomandate:

Aluat frantuzesc

Placinta cu dovleac

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia