Foietaj cu piept de pui si spanac

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu piept de pui si spanac

Ingrediente

  • 2 linguri unt pentru uns foile de placinta (eu am folosit ulei)
  • 1 ceapa taiata
  • 3 cepe verzi maruntite
  • 500 g piept de pui dezosat
  • fiert si taiat
  • 1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete
  • pentru ca scade la fiert
  • 2 oua
  • 6 foi de placinta (eu am pus vreo 9)
  • 250 g ricotta (sau urda dulce)
  • marar si patrunjel tocate fin
  • sare si piper (eu nu folosesc piper)

Mod de preparare

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu ceapa verde, mararul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.

2. Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

3. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava astfel incat colturile lor sa nu se suprapuna, ci sa formeze o stea.

4. Cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia de spanac, apoi cea de pui

si la sfarsit ricotta.Colturile folior de placinta se vor plia catre interiorul tavii astfel incat sa formeze niste cretzuri.

5. Se baga la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau pana cand foile de placinta se rumenesc. Daca insa se rumenesc prea repede, acoperiti cu o folie de aluminiu.

Dupa ce scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca 10 minute.
Pofta buna!

Reteta Foietaj cu piept de pui si spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu aluat de foietaj gasiti aici:

Placinta cu carne,

Placinta Gogoloi, sarbeasca,

Placinta cu branza (urda)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide