1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu
1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu ceapa verde, mararul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.
2. Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.
3. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava astfel incat colturile lor sa nu se suprapuna, ci sa formeze o stea.
4. Cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia de spanac, apoi cea de pui
si la sfarsit ricotta.Colturile folior de placinta se vor plia catre interiorul tavii astfel incat sa formeze niste cretzuri.
5. Se baga la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau pana cand foile de placinta se rumenesc. Daca insa se rumenesc prea repede, acoperiti cu o folie de aluminiu.
Dupa ce scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca 10 minute.
Pofta buna!
Reteta Foietaj cu piept de pui si spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu aluat de foietaj gasiti aici:
Placinta cu carne,
Placinta Gogoloi, sarbeasca,
Placinta cu branza (urda)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii