1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea , drojdia, zaharul si uleiul de masline, care se acopera cu un prosopel de b
1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea , drojdia, zaharul si uleiul de masline, care se acopera cu un prosopel de bumbac si se lasa la loc calduros,cca 40-50 minute, sa creasca.
2.Intre timp ceapa feliata subtire se caleste putin, pana se inmoaie, in uleiul de masline, se presara si un praf de condimente, un praf de sare si mararul taiat fin. Se da la racit.
3.Aluatul crescut se modeleaza sub forma de dreptunghi, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se cresteaza pe diagonala,de la un cap la celalalt, fara a taia marginea, apoi se cresteaza dungi oblice pe fiecare parte a diagonalei,ca nervurile unei frunze.
Se desface usor aluatul pe lungimea nervurilor, iar in lacasul format se introduce ceapa rosie calita, apoi se orneaza cu rosioare cherry si se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate tavita se unge cu oul batut bine deasupra,se presara sarea grunjoasa si miezul de seminte si se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a copt painica se scoate din tavita si se infasoara intr-un prosopel de bumbac, sa se abureasca si sa ramana pufoasa.
Pofta buna!
Reteta Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Focaccia cu branza feta si rozmarin,
FOCACCIA UMPLUTA,
Foccacia umpluta a la MAYA
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii