Grande Capella Rossa Calzone

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • 1 ceapa
  • decojita si tocata mare
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 1 vanata
  • tocata mare
  • ulei de masline
  • 3 dovlecei
  • tocati mare
  • 2 conserve de rosii a cate 400 g fiecare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • masline
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • 1 bulgare de mozzarella de bivolita

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, apoi adaugati si rosiile. Aduceti-l la punctul de fierbere, apoi lasati sa se inabuse la foc mic 1 ora, pana cand sosul capata o textura groasa si consistenta — asigurati-va ca nu se lipeste de fundul tigaii. Luati de pe foc, asezonati bine dupa gust si, daca doriti, puneti si cateva masline. Cand s-a racit, presarati deasupra busuiocul si mozzarella rupte cu mana. In timp ce umplutura e pe foc, faceti aluatul de paine. Impartiti aluatul in 8 bucati, intindeti bucatile in foi circulare, presarand faina. Apoi subtiati-le cu facaletul pana cand obtineti 8 discuri cu grosimea de circa 0,5 cm. Puneti cate 1 lingura buna de umplutura in mijlocul unui disc, ungeti-i marginile cu putina apa, apoi pliati-l in doua, presand semicercul de pe margine ca sa sigilati umplutura in interior. (Unii prefera sa foloseasca pentru asta o furculita, dar eu intep, pur si simplu, aluatul cu degetele). Presarati faina pe deasupra, apoi prelucrati la fel celelalte bucati de aluat si asezati-le pe toate intr-o tava presarata cu faina. Lasati-le 5 minute, apoi crestati partea de deasupra, pentru a-i permite umpluturii sa rasufle in timp ce se coace. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz) si tineti timp de 20 de minute, pana se rumenesc si arata delicios, apoi lasati-le sa se raceasca.
Aceste painici sunt mereu potrivite pentru picnicuri sau ca mancare la pachet.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Vinete impanate

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii