Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa ti
Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, apoi adaugati si rosiile. Aduceti-l la punctul de fierbere, apoi lasati sa se inabuse la foc mic 1 ora, pana cand sosul capata o textura groasa si consistenta — asigurati-va ca nu se lipeste de fundul tigaii. Luati de pe foc, asezonati bine dupa gust si, daca doriti, puneti si cateva masline. Cand s-a racit, presarati deasupra busuiocul si mozzarella rupte cu mana. In timp ce umplutura e pe foc, faceti aluatul de paine. Impartiti aluatul in 8 bucati, intindeti bucatile in foi circulare, presarand faina. Apoi subtiati-le cu facaletul pana cand obtineti 8 discuri cu grosimea de circa 0,5 cm. Puneti cate 1 lingura buna de umplutura in mijlocul unui disc, ungeti-i marginile cu putina apa, apoi pliati-l in doua, presand semicercul de pe margine ca sa sigilati umplutura in interior. (Unii prefera sa foloseasca pentru asta o furculita, dar eu intep, pur si simplu, aluatul cu degetele). Presarati faina pe deasupra, apoi prelucrati la fel celelalte bucati de aluat si asezati-le pe toate intr-o tava presarata cu faina. Lasati-le 5 minute, apoi crestati partea de deasupra, pentru a-i permite umpluturii sa rasufle in timp ce se coace. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz) si tineti timp de 20 de minute, pana se rumenesc si arata delicios, apoi lasati-le sa se raceasca.
Aceste painici sunt mereu potrivite pentru picnicuri sau ca mancare la pachet.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Vinete impanate
Ciuperci umplute
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii