Grisine cu pesto si parmezan

Grisinele de casa cu pesto si parmezan sunt incredibil de aromate, perfecte pentru o gustare delicioasa, sau un aperitiv festiv.

Complexitate
redusa
Grisine cu pesto si parmezan

Ingrediente

  • Pentru 20 de grisine:
  • 6 foi (450 de grame) de aluat de patiserie proaspat sau congelat
  • 60g parmezan ras
  • 60g pesto cu parmezan si busuioc
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou
  • lapte

Mod de preparare

Ungem 2 tavi de 30x40 cm cu unt si le acoperim cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol sosul pesto de busuioc cu parmezan cu piperul proaspat macinat.

Intindem aluatul de patiserie dupa ce il impachetam de 3 ori, intr-o foaie de 20x40cm. Pe o jumatate a dreptunghiului intindem sosul pesto, iar pe cealalta jumatate parmezanul.

Incalzim cuptorul la 200 de grade celsius.

Impaturam aluatul formand un patrat, pe care apoi il taiem in patraturi mai mici. Rasucim patratele formate de la capete opuse astfel incat sa formam o grisina, dupa care o intindem sa se subtieze, si le asezam in tava.

Le dam la cuptor pentru 10 minute, dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, si le mai lasam 15 minute.

Grisinele sunt incredibil de fragede si aromate.


Saratelele cu pesto si parmezan se servesc dupa ce s-au racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc