Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto este o reteta de melci dospiti, dar nu sunt melcii obisnuiti ca desert si niste melci aromati aperitiv.
Mod de preparare:
Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit) pana isi dubleaza volumul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.
Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut in prealabil cu furculita.
Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.
Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!
Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAndra Mihail ne surprinde astăzi cu Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid....
Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid
Comentarii