Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto este o reteta de melci dospiti, dar nu sunt melcii obisnuiti ca desert si niste melci aromati aperitiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • -1 cana apa calduta
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • -1/2 lingurita zahar
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -busuioc uscat
  • -faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura
  • - 3-4 linguri Baba Ganoush
  • - 1 legatura patrunjel proaspat
  • -1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • -2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • -1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • -sare dupa gust
  • Pentru finisare:
  • -1 galbenus

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit) pana isi dubleaza volumul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.
Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut in prealabil cu furculita.
Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.


Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori