In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele, folosind mainile pentru a a
In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele, folosind mainile pentru a aduna aluatul. Veti observa ca se lasa apa si din dovlecei, asa ca s-ar putea ca in etapa 2 sa nu mai aveti nevoie de restul de apa; totusi, adaugati putina daca vi se pare ca aluatul e prea dens. Continuati dupa reteta de baza pana la etapa 5, cand aluatul ajunge sa fie elastic si nu se mai lipeste. Apoi framantati-l cu branza de capra - e o combinatie excelenta. De obicei, eu dau aluatului forma unei paini mari si rotunde, dupa care presar faina deasupra. Puneti painea pe o tava presarata cu faina si lasati-o sa creasca pana isi dubleaza volumul. Coaceti timp de circa 1 ora in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand coaja devine crocanta, iar fundul tavii suna a gol daca e lovit.
Painea aceasta e minunata, mai ales cand feliile sunt rumenite si unse cu crema de branza, dar e o buna alegere si pentru sandvisuri.
Alte retete recomandate:
Aluat frantuzesc
Galusti cu prune
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii