Painici pentru dejun

Zaharul,drojdia si putin lapte se pun la dospit 20min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie ap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Painici pentru dejun

Ingrediente

  • 45g zahar
  • 30g drojdie proaspata
  • 300ml lapte caldut
  • 2oua
  • 120ml ulei
  • 550-600g faina+faina de pe planseta
  • sare dupa gust(am uitat sa o masor)
  • in plus:
  • 1galbenus
  • putin cascaval ras

Mod de preparare

Zaharul,drojdia si putin lapte se pun la dospit 20min.

Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc.

Se toarna compozitia de drojdie apoi restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul mixerului.

Se lasa intr-un loc la cald,acoperit pina aluatul isi dubleaza volumul.

Se pregateste o tava cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se bate galbenusul cu o lingura de apa rece.

Su mainile unse cu putin ulei se iau din aluat bucati potrivit de mari care se pun in tava.se ung cu galbenusul,presara putin cascaval ras si se pun la cuptor 15-20min pina sunt coapte.

Se lasa distanta intre ele in tava caci vor creste.
Pofta buna!

Reteta Painici pentru dejun a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete cu cascaval gasiti aici:

Saratele de cascaval ,

Fursecuri cu cascaval,

Cornuri cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia