Pateu cu carne

Jumatate din cantitatea de faina se framanta cu untura si un praf de sare, apoi se lasa la rece. Faina ramasa se amesteca cu vinul, smantana si doua g

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr de untura proaspata
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de vin alb
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne slaba
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 ou
  • piper macinat
  • 1 cescuta de ulei

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de faina se framanta cu untura si un praf de sare, apoi se lasa la rece. Faina ramasa se amesteca cu vinul, smantana si doua galbenusuri. Se framanta bine aluatul si se intinde din el o foaie groasa. Se intinde si celalalt aluat si se pune peste celalalt. Cele doua foi se strang una peste alta si se pun la rece pentru o ora. Se framnata din nou, se lasa iar la rece si intre timp se pregateste umplutura. Se toaca carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata la calit. Dupa ce zeama a scazut, se adauga un ou intreg si se sareaza si pipereaza. Se adauga menta pisata si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in patru si se intind foi groase de 1 cm. Se pune umplutura pe fiecare foaie, se ruleaza, se taie in tava bucati si se ung cu albus batut. Se coc apoi la foc mare pana se rumenesc.
Se servesc calde, cu vin fiert, must sau bere.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Chiftele

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise