Pizza Royal

Pizza Royal

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pizza Royal

Ingrediente

  • pentru aluat : 500 g faina 7g drojdie uscata( un pliculet) 3 linguri ulei masline aromatizat 1 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 200 ml apa calduta pentru sosul de pizza : 3 linguri ulei 1 ceapa 2 catei usturoi 2 rosii mari de gradina 4 linguri pa

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul. Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute. Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute. Intre timp preparam sosul de pizza astfel :curatam toate legumele spalate si sterse. Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa. Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical. Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam. Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote. Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute, pina cand scade sosul si se ingroasa. Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza. Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza (mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici. Aluatul il impartim in doua, iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat. Intindem aluatul mai putin, cu sucitorul, pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina, atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm (captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt). Cealalta parte cu aluatul mai mult, o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella. Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza. Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat. Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici. Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline, iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra. Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac. Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C, dam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute. Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava. Reteta am luato de pe Bucataria marocana, dar am modificat-o nitel. Avem putin de lucru la aceasta pizza, dar credeti-ma ca merita!O asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita. Cine doreste mai poate adauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao