Pizza Royal

Pizza Royal

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pizza Royal

Ingrediente

  • pentru aluat : 500 g faina 7g drojdie uscata( un pliculet) 3 linguri ulei masline aromatizat 1 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 200 ml apa calduta pentru sosul de pizza : 3 linguri ulei 1 ceapa 2 catei usturoi 2 rosii mari de gradina 4 linguri pa

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul. Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute. Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute. Intre timp preparam sosul de pizza astfel :curatam toate legumele spalate si sterse. Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa. Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical. Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam. Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote. Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute, pina cand scade sosul si se ingroasa. Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza. Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza (mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici. Aluatul il impartim in doua, iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat. Intindem aluatul mai putin, cu sucitorul, pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina, atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm (captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt). Cealalta parte cu aluatul mai mult, o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella. Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza. Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat. Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici. Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline, iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra. Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac. Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C, dam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute. Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava. Reteta am luato de pe Bucataria marocana, dar am modificat-o nitel. Avem putin de lucru la aceasta pizza, dar credeti-ma ca merita!O asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita. Cine doreste mai poate adauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Spaghete cu branza
Bucataras.RO

Spaghete cu branza

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...

Spaghete cu branza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise