Pizza Royal

Pizza Royal

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pizza Royal

Ingrediente

  • pentru aluat : 500 g faina 7g drojdie uscata( un pliculet) 3 linguri ulei masline aromatizat 1 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 200 ml apa calduta pentru sosul de pizza : 3 linguri ulei 1 ceapa 2 catei usturoi 2 rosii mari de gradina 4 linguri pa

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul. Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute. Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute. Intre timp preparam sosul de pizza astfel :curatam toate legumele spalate si sterse. Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa. Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical. Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam. Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote. Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute, pina cand scade sosul si se ingroasa. Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza. Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza (mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici. Aluatul il impartim in doua, iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat. Intindem aluatul mai putin, cu sucitorul, pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina, atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm (captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt). Cealalta parte cu aluatul mai mult, o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella. Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza. Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat. Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici. Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline, iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra. Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac. Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C, dam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute. Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava. Reteta am luato de pe Bucataria marocana, dar am modificat-o nitel. Avem putin de lucru la aceasta pizza, dar credeti-ma ca merita!O asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita. Cine doreste mai poate adauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)
Bucataras.RO

Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola