Placinta cu anghinare si ciuperci

Placinta cu anghinare si ciuperci este o reteta simpla si gustoasa. Gasiti aceasta reteta de placinta pe culinar.ro, alaturi de alte retete vegetariene.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 cepe
  • 300 gr anghinare
  • 300 gr ciuperci
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • 500 gr aluat fraged
  • 1 ou
  • patrunjel

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Se amesteca apoi cu anghinarea din conserva. Se incalzeste inca o lingura de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, care se prajesc amestecand continuu, pana sunt moi. se adauga 1 catel usturoi pisat si frunze de cimbru si se prajesc inca un minut. Se asezoneaza. Se intinde o bucata de aluat fraged sib forma de cerc cu diametrul de 40 cm si se asaza intr-o tava. Se toarna ceapa si anghinarea in mijlocul foii si se imprastie uniform, lasand o margine de 10 cm libera, apoi se pun ciupercile deasupra. Se ridica marginile aluatului peste umplutura de jur imprejur. Se unge marginea cu ou batut. Se pune la cuptor timp de 25 de minute, pana cand aluatul devine crocant si rumen. Se presara cu patrunjel tocat.


Placinta se serveste cu smantana.
Alte retete culinare:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori