Placinta cu anghinare si ciuperci este o reteta simpla si gustoasa. Gasiti aceasta reteta de placinta pe culinar.ro, alaturi de alte retete vegetariene.
Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Se amesteca apoi cu anghinarea din conserva. Se incalzeste inca o lingura de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, care se prajesc amestecand continuu, pana sunt moi. se adauga 1 catel usturoi pisat si frunze de cimbru si se prajesc inca un minut. Se asezoneaza. Se intinde o bucata de aluat fraged sib forma de cerc cu diametrul de 40 cm si se asaza intr-o tava. Se toarna ceapa si anghinarea in mijlocul foii si se imprastie uniform, lasand o margine de 10 cm libera, apoi se pun ciupercile deasupra. Se ridica marginile aluatului peste umplutura de jur imprejur. Se unge marginea cu ou batut. Se pune la cuptor timp de 25 de minute, pana cand aluatul devine crocant si rumen. Se presara cu patrunjel tocat.
Placinta se serveste cu smantana.
Alte retete culinare:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Ciuperci umplute
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii