Placinta cu anghinare si ciuperci este o reteta simpla si gustoasa. Gasiti aceasta reteta de placinta pe culinar.ro, alaturi de alte retete vegetariene.
Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Se amesteca apoi cu anghinarea din conserva. Se incalzeste inca o lingura de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile, care se prajesc amestecand continuu, pana sunt moi. se adauga 1 catel usturoi pisat si frunze de cimbru si se prajesc inca un minut. Se asezoneaza. Se intinde o bucata de aluat fraged sib forma de cerc cu diametrul de 40 cm si se asaza intr-o tava. Se toarna ceapa si anghinarea in mijlocul foii si se imprastie uniform, lasand o margine de 10 cm libera, apoi se pun ciupercile deasupra. Se ridica marginile aluatului peste umplutura de jur imprejur. Se unge marginea cu ou batut. Se pune la cuptor timp de 25 de minute, pana cand aluatul devine crocant si rumen. Se presara cu patrunjel tocat.
Placinta se serveste cu smantana.
Alte retete culinare:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Ciuperci umplute
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii