Placinta cu branza si patrunjel verde este un aperitiv sarat, excelenta alaturi de un pahar cu lapte batut.
Mod de preparare aluat: Se toarna intr-un vas vinul si uleiul, apoi se adauga faina, putina sare si se amesteca rapid. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se intinde in foaie subtire, se unge cu ulei si se pliaza de mai multe ori. Se lasa la frigider o ora, apoi se intind doua foi. Una din fois e pune in tava unsa, peste care se adauga umplutura (care se face din branza feta amestecata cu ou, boia, sare, piper, patrunjel tocat) si se acopera cu cea de-a doua foaie. Foaia se inteapa cu furculita, se unge cu galbenusul batut si se coace cca 40 de minute la foc potrivit.
Placinta se lasa la racit, apoi se serveste taiata cubulete.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii