Placinta cu branza si patrunjel verde este un aperitiv sarat, excelenta alaturi de un pahar cu lapte batut.
Mod de preparare aluat: Se toarna intr-un vas vinul si uleiul, apoi se adauga faina, putina sare si se amesteca rapid. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se intinde in foaie subtire, se unge cu ulei si se pliaza de mai multe ori. Se lasa la frigider o ora, apoi se intind doua foi. Una din fois e pune in tava unsa, peste care se adauga umplutura (care se face din branza feta amestecata cu ou, boia, sare, piper, patrunjel tocat) si se acopera cu cea de-a doua foaie. Foaia se inteapa cu furculita, se unge cu galbenusul batut si se coace cca 40 de minute la foc potrivit.
Placinta se lasa la racit, apoi se serveste taiata cubulete.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii