Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa la cald 45 de minute.
Pentru umplutura, se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste in uleiul incins. Se da carnea prin masina de tocat si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust si putina apa calda. Se mai lasa pe foc pentru cateva minute. Cand s-a racit, se incorporeaza un ou si mararul tocat marunt. Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se da la cuptor, la foc potrivit.
Cand e gata, se taie in bucati si se serveste calda.
Alte retete simple recomandate
Placinta cu mere
Placinta spanac
Rulada ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii