Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa la cald 45 de minute.
Pentru umplutura, se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste in uleiul incins. Se da carnea prin masina de tocat si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust si putina apa calda. Se mai lasa pe foc pentru cateva minute. Cand s-a racit, se incorporeaza un ou si mararul tocat marunt. Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se da la cuptor, la foc potrivit.
Cand e gata, se taie in bucati si se serveste calda.
Alte retete simple recomandate
Placinta cu mere
Placinta spanac
Rulada ciuperci
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseIntotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vaca
Comentarii