Placinta cu carne de porc si ceapa

Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne de porc fara grasime
  • 2 cani de faina
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 2-3 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • o legatura de marar
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa la cald 45 de minute.

Pentru umplutura, se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste in uleiul incins. Se da carnea prin masina de tocat si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust si putina apa calda. Se mai lasa pe foc pentru cateva minute. Cand s-a racit, se incorporeaza un ou si mararul tocat marunt. Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se da la cuptor, la foc potrivit.
Cand e gata, se taie in bucati si se serveste calda.

Alte retete simple recomandate

Placinta cu mere

Placinta spanac

Rulada ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci