Placinta cu carne de vita si rinichi

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne de vita si rinichi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 200 gr rinichi(de care vreti)
  • 600 gr carne vita macra cuburi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri faina(sau de porumb)
  • 2 foi dafin
  • crengute de cimbru
  • 500 ml concentrat de vita/cub
  • patrunjel verde
  • optional-cateva ciuperci(eu am folosit un morcovel
  • ciupercile parca schimba gustul)
  • Aluat:
  • aprox 400 gr foitaj

Mod de preparare

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigaia incinsa cu puitn ulei.

Dupa cateva minute,cand carnea isi schimba culoarea, adaugam morcovul tocat,ceapa taiata grosier,verdeturile,frunzele de dafin etc

adaugam apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic,inabusit, cam o ora jumate-chiar 2.

Dupa o ora jumate deja sosul e scazut,ingrosat,carnita frageda

Stingem focul, dam vasul deoparte sa se raceasca,scoatem betele si frunzele de prin el.

Intindem frumos si uniform aluatul, punem formele deasupra si decupam cu un cutit in jurul lor,avand grija sa lasam o margine de aluat mai mare decat suprafata vasului.

Dupa ce decupam facem o gaurica in mijloc,pt ca pe-acolo va respira umplutura la copt.

Acum umplem vasele si sa le lasa la racit.

Marginile de aluat le transformam in frunzulite,presam usor cu lama unui cutit.

Punem foaia cea mare direct peste carne, lipim frunzele, facem cateva slitzuri si ungem cu ou.

La cele individuale presam bine-bine marginile exterioare ,nu inainte de a unge cu galbenus "gura" vasului,ungem fata.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Placinta cu carne de vita si rinichi a fost propusa de Anna Foster pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu cartofi si telemea,

Placinta cu urda si marar,

Placinta cu masline

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide