Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina.
Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina si se lasa la dospit la loc calduros.
Se incepe framantatul: se pune faina intr-un castron mai larg, in mijloc maiaua, se amesteca laptele cu uleiul si sare si se incorporeaza treptat laptele cald.Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, se acopera cu un prosop si se lasa sa cresca o ora.
Se framanta branza de oaie cu ouale, mararul. Sare nu se pune decat daca branza nu este sarata.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din el si se intinde pe masa presarata cu faina, se intinde cate o lingura de branza pe jumatate din bucata si se lipeste.Se coc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba din ulei apoi se pun pe alta farfurie.
Placinta cu branza se serveste alaturi de un pahar cu lapte.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuSunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal,...
Fursecuri cu cacao si ciocolata albaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii