Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina.
Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina si se lasa la dospit la loc calduros.
Se incepe framantatul: se pune faina intr-un castron mai larg, in mijloc maiaua, se amesteca laptele cu uleiul si sare si se incorporeaza treptat laptele cald.Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, se acopera cu un prosop si se lasa sa cresca o ora.
Se framanta branza de oaie cu ouale, mararul. Sare nu se pune decat daca branza nu este sarata.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din el si se intinde pe masa presarata cu faina, se intinde cate o lingura de branza pe jumatate din bucata si se lipeste.Se coc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba din ulei apoi se pun pe alta farfurie.
Placinta cu branza se serveste alaturi de un pahar cu lapte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii