Pogacele cu leurda si cascaval

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi aveti nevoie de cascaval, cartofi, faina si leurda.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu leurda si cascaval

Ingrediente

  • - 1 cartof mai mare
  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 2 lingurite mici sare
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
  • leurda maruntita (congelata)
  • 100 gr cascaval ras/parmezan

Mod de preparare

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi fierbeti mai intai cartoful in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan). Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana.

Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora. Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime.

Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.


Pogacelele cu leurda si cascaval se serevesc dupa ce s-au racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
5
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Parteneri
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola