Pogacele cu leurda si cascaval

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi aveti nevoie de cascaval, cartofi, faina si leurda.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu leurda si cascaval

Ingrediente

  • - 1 cartof mai mare
  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 2 lingurite mici sare
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
  • leurda maruntita (congelata)
  • 100 gr cascaval ras/parmezan

Mod de preparare

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi fierbeti mai intai cartoful in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan). Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana.

Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora. Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime.

Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.


Pogacelele cu leurda si cascaval se serevesc dupa ce s-au racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Paste cu bacon si ciuperci
Bucataras.RO

Paste cu bacon si ciuperci

Paste cu bacon si ciuperci
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!