Pogacele cu telemea

Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca bine cu sare, 50 g de unt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 150 g de unt
  • 2 galbenus de ou
  • 350 ml lapte
  • sare
  • 20 g drojdie
  • 250 g branza de oaie
  • 1 cartof fiert mediu
  • putin zahar
  • piper

Mod de preparare

Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca bine cu sare, 50 g de unt, 1 galbenus de ou, si cu cartoful fiert, zdrobit. Se raceste. Faina se da prin sita intr-o oala mai mare. Intr-o oala mai mica se pun doua linguri de faina, se sfarma in ea drojdia, se adauga zaharul, 100 ml lapte, se amesteca si se lasa sa dospeasca la un loc caldut (cam 15 minute). Dupa asta se ia si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se face aluat din ea prin adaugarea a 100 g de unt, lapte, galbenus de ou si un pic de sare. Oala se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa sa dospeasca cam 1 ora intr-un loc caldut. Se presara cu faina blatul de lemn, si se intinde aluatul pe el, sa fie cam de 2 cm grosime. Se taie cu forma de pogacele (de diametru cam de 5 cm) , in mijlocul lor se face o adancitura si se mai dospeste cam 15 minute. Dupa asta se pune umplutura de telemea in mijloc, se inchide si se aseaza pe o tava de copt, cu distanta intre ele. Se incalzeste cuptorul. Pogacelele se aseaza in cuptorul fierbinte si se coc la foc putin mai mare decat mediu timp de aprox. 20 de minute. Pogacelele coapte se scot si se pun intr-o cosara si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Alte retete culinare recomandate

Crutoane de paine

Pateu cu branza

Foietaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii