Saratele cu iaurt sunt excelente in asteptarea musafirilor, ca aperitiv sau pentru a rontai ceva la film.
Saratelele cu iaurt incep cu amestecarea ingredientelor cu degetele: faina cu margarina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga apoi iaurtul, sarea si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acesta se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde apoi aluatul in foaie subtire, se decupeaza cu forme speciale cu diferite figurine, se aseaza pe foaia de copt, intr-o tava si apoi se ung cu galbenus batut cu putina apa si se presara deasupra seminte de mac, susan, chimen sau sare grunjoasa.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos saratelele. Se scot pe gratar si se lasa sa se raceasca.
Saratelele cu iaurt sunt le fel de delicioase si cu cascaval sau telemea deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii