Saratele cu iaurt sunt excelente in asteptarea musafirilor, ca aperitiv sau pentru a rontai ceva la film.
Saratelele cu iaurt incep cu amestecarea ingredientelor cu degetele: faina cu margarina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga apoi iaurtul, sarea si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acesta se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde apoi aluatul in foaie subtire, se decupeaza cu forme speciale cu diferite figurine, se aseaza pe foaia de copt, intr-o tava si apoi se ung cu galbenus batut cu putina apa si se presara deasupra seminte de mac, susan, chimen sau sare grunjoasa.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos saratelele. Se scot pe gratar si se lasa sa se raceasca.
Saratelele cu iaurt sunt le fel de delicioase si cu cascaval sau telemea deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii