Spanac in foetaj

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintic

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Spanac in foetaj

Ingrediente

  • o foaie de foetaj
  • 2 pachete spanac congelat (1/2 kilogram fiecare) - sau un pachet spanac + un pachet florete brocolli
  • 2 ardei unu rosu
  • unu galben
  • taiati cubulete
  • 6 oua
  • 100-150 g branza cheddar
  • 200-250 g branza feta
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintica, cind e la cuptor.

Spanacul fiert si bine scurs l-am amestecat cu telemica, ouale batute (dupa ce le bati, scoate o lingura si pune-o deoparte, o sa ungem placintica la sfirsit) si ardeii.

Initial am vrut sa las cheddar cheese peste spanacel, apoi m-am razgindit si l-am amestecat si pe asta in spanac si l-am turnat peste aluat.

Am acoperit cu foaia cea frumoasa.

Am modelat pe margine si am aruncat-o in cuptoru incins la 400 F (200 grade C) cam pt 40-45 min.
Pofta buna!

Reteta Spanac in foetaj a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac,

Rulada cu spanac ,

Placinta cu spanac si brinza sau praz

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci