Spanac in foietaj

Foaia de foietaj am taiat-i in 2 mai mici si le-am intins pe fiecare cu sucitorul. Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu marga

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Spanac in foietaj

Ingrediente

  • o foaie de foetaj
  • 2 pachete spanac congelat (juma kil fiecare)
  • 2 ardei unu rosu
  • unu galben
  • taiati cubulete
  • 6 oua
  • 100-150 g branza cheddar
  • 200-250 g branza feta
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Foaia de foietaj am taiat-i in 2 mai mici si le-am intins pe fiecare cu sucitorul.

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina.

iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintica, cind e la cuptor.

Spanacul fiert si bine scurs l-am amestecat cu telemica, ouale zbatute si ardeii.

Initial am vrut sa las cheddar cheese peste spanacel, apoi m-am razgindit si l-am amestecat si pe asta in spanac si l-am turnat peste aluat.

Am acoperit cu a 2 -a foaie.

Am modelat pe margine cum am putut, cu rabdare si am aruncat-o in cuptoru incins la 400 F cam pt 40-45 min.


Pofta buna!

Reteta Spanac in foietaj a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Placinta cu spanac,

Pateuri cu ricotta si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori