Triunghiuri cu spanac

Se caleste ceapa in ulei, se apauga spanacul bine scurs si tocat. Se lasa putin la racit si se amesteca cu branza data pe razatoare, nuca si eu am pus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Triunghiuri cu spanac

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa micuta
  • 450g spanac congelat (dezghetat)
  • 115g branza telemea (feta)
  • 55g nuci
  • un varf de nucsoara
  • sare
  • piper
  • un pachet foi de placinta (filo pastry)
  • 115g unt sau margarina pt unsul foilor

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei, se apauga spanacul bine scurs si tocat. Se lasa putin la racit si se amesteca cu branza data pe razatoare, nuca si eu am pus si oua, sa fiu sigura ca se leaga.

Foile se tin acoperite cu prosop de hartie umezit, cat se lucreaza, pentru a nu se usca.

Se aseaza o foaie, se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repete procedeul. Se taie in fasii de cate 8cm latime.

Se aseaza cate o lingura din compozitie si se impacheteaza sub forma de triunghi. Se indoaie un coltz, se formeaza un triunghi drept. Se indoaie apoi alternativ cand pe latura dreapta, cand pe ipotenuza.

Se aseaza in tava, se ung cu ou batut. Eu am presarat si susan care i-a dat un gust minunat.

Se pin la cuptor pana se rumenesc.

Pentru ca-mi mai ramasese o foaie si nu mai aveam umplutura, am calit 2 mere curatate de coaja si date pe razatoare, cu putin zahar si scortisoara. Am taiat foaia (care era putin mai grosuta) in 4 fasii si am impachetat umplutura in acelasi fel. Am pudrat triunghiurile cu zahar pudra si scortisoara. Au fost divine.
Pofta buna!

Reteta Triunghiuri cu spanac a fost propusa de pitufina pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac,

Rulada cu spanac ,

Placinta cu spanac si brinza sau praz

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide