De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.
Mod de preparare:
Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.
Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.
Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.
Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 10 min
Porţii: 12 morcovi
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/aperitiv-morcovi-pascali.html
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiDulce-acrisoara, o prajitura delicioasa.
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii