Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna cu sora mea acesti braduti. I-am refacut acum modificand putin reteta de atunci.
Mai intai maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar framantam putin.
Luam din compozitie cu mana si introducem in forma tapetata cu zahar pudra, nuca de cocos sau nuca macinata. Presam bine.
Partea putin mai grea este scoaterea bradutului din forma. Batem cu forma de palma pana se desprinde de pe margini si apoi iese. Bradutii se pastreaza la frigider.
Din aceasta compozitie mi-au iesit aproximativ 30 de braduti. Daca nu aveti forma, puteti face bombonele din aceasta compozitie. Bombonele pot fi tavalite prin nuca macinata, nuca de cocos sau zahar pudra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii