Briose cu flori de primavara

Brioșe cu cremă de mascarpone, decorate cu petale de gălbenele, flori de liliac și cu sâmburi de rodie, afine și coajă de lime rasă fin.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Briose cu flori de primavara

Ingrediente

  • 200 g zahar brun
  • 400 g faina de grau
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 150 g lapte cald
  • 150 g unt topit
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 lime
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180º C. Făina, zahărul, cacaua, praful de copt și zahărul vanilat se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, până se triplează volumul, se adaugă untul și laptele, se omogenizează, apoi se încorporează amestecul de făină, se omogenizează aluatul. Se toarnă în forme, la 3/4 din volumul formei, se dau la cuptor pentru 20-25 min.

Crema: se omogenizeaza toate ingredientele, crema se da la rece pentru 1 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci