Chec aperitiv

O bunatate....uleiul de dovleac la aceasta reteta i-a dat un plus de savoare si o culoare verzuie...nu stiu cat se vede din poze, dar la gust va asigur ca este tare bun...

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec aperitiv

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte batut
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 220 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 150 gr muschiulet de porc afumat
  • 150 cascaval
  • 1 cutie mica ciuperci (150 gr)
  • fulgi de chili rasniti
  • pentru decor: masline verzi fara samburi

Mod de preparare

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza.

Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile se scurg de apa si se strang intre palme pentru a scoate cat mai multa apa din ele. Se adauga treptat ingredientele in ordinea scrisa anterior si amestecam dupa fiecare ingredient pus cu o spatula. Punem continutul intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu ulei de dovleac, deasupra asezam niste felii de masline verzi, rasnim fulgi de chilii si dam tava de chec la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute. Reducem temperatura la 160 grade C, acoperim checul cu o hartie de copt si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori