Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Chec coronita

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita cacao;
  • Rahat de trandafiri;
  • Stafide;
  • Nuca rumenita;
  • Putina ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos. Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita. Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste. Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori