Retete de pasti

Reteta Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 50m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 21-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Masa de Pasti va fi mai bogata cu un deliciu de prajitura!

ingrediente

10 portii

   (forma diametrul de 22 cm)
Blat biscuiti:
   150 g biscuiti maruntiti
   150 g miez de nuca prajit si maruntit
   125 g margarina moale
Umplutura:
   200 ml frisca lichida
   1 lingura de suc de lamaie
   2 linguri suc de portocale
   coaja de portocala caramelizata
   bucati mici de mandarine
   un plic de gelatina(10 g)
jeleul:
   sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
Decor margine:
   4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde

mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.
Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.
Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.
Pofta buna!
Incearca si Ciorbă de miel reţetă cu tarhon
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.