Este pentru prima oara cand folosesc lavanda culinara si recunosc ca am avut ceva emotii. Parfumul lavandei este destul de puternic, din cauza asta ea trebuie folosita cu moderatie. Pentru inceput, am infuzat lavanda in smantana pentru frisca, apoi am pus cate putina lavanda, am lasat cate 5 minute si am gustat. Nu am depasit o lingurita rasa de lavanda culinara la crema, am vrut o aroma medie, sa nu fie difuza, dar nici pregnanta de lavanda… Va recomand si voua sa incercati, asta daca doriti experiente noi in bucatarie, in lumea dulciurilor…
Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se masuntesc biscuitii la robot, se adauga lavanda culinara, zaharul, vanilia, se dau cateva pulsatii robotului sa se amestece ingredientele. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza, iar daca mai este necesar, se adauga putin lapte rece pentru a lega si mai bine compozitia. Luam o tava de tarte cu marginile detasabile si o ungem cu unt. Eu am folosit una dreptunghiulara, voi puteti sa folositi si una rotunda… Se pune amestecul pentru crusta in tava, se distribuie uniform pe toata lungimea tavii, se ridica aluatul de crusta si pe margini si se apasa usor cu degetele. Se „imbraca” tava in crusta, se apasa usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul de biscuiti. Se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se coace pentru 15 minute in cuptorul incins la 170 grade C.
Pentru umplutura: se pune smantana pentru frisca intr-un ibric, se adauga lavanda si se pune pe foc. Se lasa sa se infierbante, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa lavanda la infuzat 10 minute apoi se strecoara. Se pune jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca (adica 100 ml) in vasul robotului de bucatarie. Se adauga branza si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se adauga galbenusurile, zaharul, amidonul si se mixeaza pana la incorporare.
Pepenele confiat se taie in bucatele si se adauga la crema de branza cu lavanda. Se toarna peste crusta, se da la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 45-50 minute. Lasam sa se raceasca complet, indepartam peretii detasabili si scoatem din forma.
Pentru glazura de deasupra: in smantana infuzata cu lavanda ramasa (100 ml), punem ciocolata alba rupta in bucati. Dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, amestecam, repetam pana ciocolata este topita. Amestecam cu budinca de vanilie gata facuta. Turnam imediat (cat mai este calduta si fluida) peste cheesecake, lasand sa curga putin si peste margini. Dam la frigider pentru 2-3 ore sau pana glazura este complet intarita. Se decoreaza dupa preferinte si inspiratie, eu am folosit confetti alb si albastru de la Dr. Oetker, flori de lavanda, petale de trandafiri si boboci de iasomie. Sa va fie de folos!!
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaCe poate fi mai romanesc decat preparatele pregatite cu truda de orice crestin, de sarbatori? Intrucat noi preparam toba...
Lebar de casaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii